16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 7:28
No menu items!

Veste excelentă. Marile festivaluri Untold și Neversea vor avea loc. Se vrea număr nelimitat de spectatori și nepurtarea măștii

spot_img

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu a anunțat în acest week-end că se fac pași importanți pentru ca marile festivaluri precum Neversea și Untold să aibă loc. S-a realizat un set de măsuri care așteaptă deja aprobarea din partea CNSU. Între timp, Eduard Chereji, director de marketing la UNTOLD, a explicat la Antena 3 în ce condiţii va avea loc evenimentul de la Cluj.

Condițiile de intrare la festival sunt cele care se cer peste tot în lume în ceea ce privește marile adunări sau călătoriile.
Așadar dacă oamenii au dovada că sunt vaccinați sau că au trecut prin boală, având anticorpi, sau acceptă să fie testați la intrarea în spațiul de eveniment, pot participa la spectacol.

Eduard Chereji a lansat în interviul acordat Antenei 3 și două propuneri. Una dintre acestea se referă la eliminarea unei limitări privind numărul participanților, iar cea de-a doua se referă la renunțarea la masca sanitară de către cei cărora li s-a permis accesul în condițiile cerute.

„Am avut o serie de întâlniri în grupul de lucru pe care l-am solicitat şi iată, că într-un final s-a întâmplat. Noi am spus acolo destul de clar, că atâta vreme cât absolut toţi participanţii la un eveniment în aer liber, la un eveniment mare, fie sunt testaţi la intrare, fie fac dovada anticorpilor, fie fac dovada vaccinului, ar trebui să fie lăsaţi la eveniment. În acest caz, nu ar trebuie să se mai pună problema unei limitări, a unui număr limitat de persoane, pentru că dacă absolut toţi cei care sunt acolo nu reprezintă un risc de transmisie, nu vedem de ce ar exista o limitare. De asemenea, am spus-o din acel moment, că tocmai pentru că acei oameni nu reprezintă un risc, nu ar mai trebui să se pună problema de a purta masca, sau de a vorbi de o distanţare socială, cu atât mai mult cu cât la un eveniment de acest gen, se ştie că oamenii vin de obicei porniţi pentru a se distra, pentru a fi cu prietenii lor şi atmosfera e puţin mai prietenoasă, şi atunci că această distanţare socială e greu de crezut că s-ar putea păstra la un astfel de eveniment, a declarat Eduard Chereji, la Antena 3.