7.2 C
București
marți, 27 februarie 2024 - 2:02
No menu items!

Veste bună pentru iubitorii de animale: Accesul câinilor, permis în toate parcurile și spațiile publice exterioare din București

spot_img

Accesul animalelor de companie va fi permis în toate parcurile și spațiile publice exterioare din Capitală. Un proiect în acest sens a fost pus în dezbatere publică și urmează să fie votat în curând.

În prezent, animalele de companie nu au acces pe domeniul public, în parcuri și grădini publice. Există doar câteva țarcuri amenajate în puține parcuri din Capitală.

câinii vor putea fi plimbați în orice parc sau spațiu public exterior, mai puțin în locurile de joacă pentru copii, dar cu niște condiții. Câinele trebuie să fie plimbat în lesă sau ham, iar stăpânii trebuie să aibă întotdeauna la ei materialele necesare curățării.

Cei ce nu respectă prevederile riscă să primească amenzi, acestea fiind deja stabilite de Consiliul Local din 2010. Nerespectarea aruncării deșeurilor stradale sau din spațiile verzi de la animalele de companie este sancționată cu amenzi de la 200 la 1.000 de lei.

D.Constantin