miercuri, 2 decembrie 2020 - 12:27

Verrine cu nectarine și vișine

Slujbele religioase de Crăciun, interzise live la recomandarea Bruxelles-ului

Comisia Europeană recomandă înlocuirea liturghiilor de Crăciun față în față cu „inițiative online sau televizate”. Recomandările fac parte dintr-un proiect ce va fi publicat...

Prima țară din Europa care aprobă vaccinul anti-COVID și demarează campania de imunizare

Marea Britanie a devenit prima ţară din lume care a aprobat vaccinul anti-COVID și care declanșează campania de imunizare a populației. MHRA, organismul britanic de...

Un totem metalic, urmărit din deșertul Utah/SUA, până la Bâtca Doamnei/Neamț de vânătorii de mistere

Fotografia unei structuri metalice misterioase apărută la sfârşitul lui noiembrie la Bâtca Doamnei/Piatra-Neamţ, în apropiere de cetatea dacică Petrodava, face înconjurul presei anglo-saxone, după...

Decizie istorică în UK: Curtea Supremă pune capăt practicilor de schimbare a sexului la copii sub 16 ani

Este puțin probabil ca un copil cu vârsta sub 16 ani care ia în considerare realocarea sexului să fie suficient de matur pentru a...

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

verrine

De origine franceză, Verrine este un aperitiv sau un desert în mai multe straturi, care se servește în pahare transparente pentru a putea fi admirat.

Termenul “verrine” vine de la cuvântul verre – adică, recipient din sticlă. În 1994, Philippe Conticini a folosit pentru prima dată principiul verrine – aranjament vertical de alimente.

Ingrediente:

  • 2 nectarine,
  • 10 vișine,
  • 80  gr zahăr,
  • 100 ml smântână lichidă,
  • 30 gr cremă de brânză,
  • 1 ou,
  • 50 gr făină,
  • ¼  linguriță praf de copt,
  • 1 lingură ulei,
  • sare,
  • esență de vanilie.

Mod de preparare:

Oul se separa astfel: albușul se bate cu puțină sare până când crește în volum, iar gălbenușul se bate cu 1 linguriță de zahăr, ulei și esență de vanilie.

După ce zahărul se dizolvă și compoziția își schimbă textura și culoarea în galben pal, se adaugă făina amestecată cu praful de copt. Se încorporează bine în compoziție, apoi se adaugă albușul de ou și se amestecă cu o spatulă de jos în sus.

Se toarnă compoziția într-o formă de 10 centimetri diametru și se introduce la cuptor pentru 10 minute, la 165 grade. Când blatul este copt, se lasă să se răcească și abia apoi se scoate din formă.

Vișinele se spală și se curăță de sâmburi, apoi se amestecă cu 2 lingurițe de zahăr și se pun într-o crăticioară pe foc. Se amestecă din când în când, până când zahărul se topește, iar siropul rezultat va începe să fiarbă.  Atunci, se ia de pe foc și se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Nectarinele se spală și se taie cuburi sau în forma dorită. Păstrați câteva felii pentru decor.

verrine1

Când vișinele cu sos s-au răcit, se amestecă cu nectarinele. Siropul de vișine va pătrunde în pulpa de nectarine rezultând astfel o aromă și un gust grozav și delicios.

După răcire, blatul se scoate din formă, se decupează partea de jos și restul se taie cuburi.

verrine2

Smântâna lichidă se amestecă cu zahărul rămas și, cu ajutorul unui mixer sau al unui tel, o transformăm în frișcă. Se adaugă crema de brânză și se mai bate pentru 2-3 minute.

Montarea paharului se face astfel: cuburi de blat, cremă de brânză cu frișcă și, deasupra, nectarine cu vișine și sos.

verrine3

Se repetă straturile, iar deasupra se decorează cu felii de nectarine.  Se dă la rece și se servește a doua zi.

verrine4

Opțional, puteți adăuga fulgi de cereale.

verrine5

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

Mamă suedeză traumatizată de pierderea unui copil, îl ține pe al doilea 30 de ani închis în casă

Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost găsit închis într-un apartament dintr-un oraș apropiat capitalei Stockholm, după ce mama sa în...

Atac mortal cu mașină, într-o zonă pietonală din Trier/Germania

”Mai multe persoane” au fost ucise , iar alte 15 au fost rănite, marţi, de o maşină, într-o zonă pietonală din oraşul german Trier...

După ce și-a pus în cap credincioșii care au vrut să participe la pelerinaje, Guvernul se ceartă acum cu Federația Română de Fotbal

Guvernul lui Ludovic Orban a fost criticat, în ultimele zile, de credincioșii care au vrut să participe în număr mare la pelerinajul de Sf....

Ceremonie scurtă la Arcul de Triumf, de Ziua națională a României. Președintele Iohannis a avut o singură grijă – votul din 6 decembrie

Sărbătorile publice au fost anulate anul acesta, de Ziua Națională a României. Nu au mai avut loc petreceri, nu s-au mai împărțit sarmale și...

Scandal la Buzău. Candidatul partidului fondat de „Petrov”, acuzat de blaturi și combinații politice

Dezvăluiri de senzație și scandaluri au apărut în aceste zile în viața politică buzoiană, protagoniști fiind politicieni cu state vechi, mai ales cu palmares...