23.6 C
București
vineri, 25 iunie 2021 - 5:42

Verdict în cazul unui român reţinut în Franţa pentru că a ameninţat musulmani

spot_img

Magistraţii sunt aşteptaţi să se pronunţe luni în acest caz

Bancherii păstrează ideea recursului la Înalta Curte pe clauzele abuzive, și nu la Curtea de Apel

Românul reţinut vineri la Toulouse după ce a proferat ameninţări cu moartea la adresa musulmanilor ar suferi de afecţiuni psihice, au precizat, sâmbătă, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Aceştia au subliniat că bărbatul va fi evaluat din punct de vedere medical, iar magistraţii vor da luni un verdict în acest caz.

Consulatul General al României la Marsilia s-a autosesizat cu privire la incidentul în care a fost implicat “un prezumtiv cetăţean român”, care a fost reţinut în dimineaţa zilei de vineri, în apropierea Marii Moschei din oraşul Toulouse, au arătat oficialii MAE.

Oficiul consular a solicitat în regim de urgenţă autorităţilor franceze informaţii suplimentare în legătură cu incidentul şi confirmarea identităţii cetăţeanului implicat.

Conform ultimelor informaţii obţinute de Consulatul General al României la Marsilia, este vorba despre un cetăţean român care suferă aparent de afecţiuni psihice şi care va fi evaluat din punct de vedere medical în cursul zilei de sâmbătă, urmând să fie prezentat în faţa magistraţilor în vederea emiterii unui verdict în cauză luni.

Ministerul Afacerilor Externe

Potrivit MAE, Oficiul consular monitorizează evoluţia situaţiei şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile competente franceze, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate în limita competenţelor legale.

Un imigrant român care a proferat ameninţări cu moartea la adresa musulmanilor după atentatele de la Paris a fost reţinut vineri în apropierea Marii Moschei din oraşul Toulouse, având asupra sa un cuţit, au anunţat surse din cadrul poliţiei citate de postul France3.

Românul în vârstă de 34 de ani a luat un taxi, vineri dimineaţă, pentru a ajunge la Marea Moschee din Toulouse, situată în cartierul Empalot.

Însă unul dintre apropiaţii săi a avertizat poliţia că românul ar fi intenţionat “să omoare un musulman”, conform unei surse din poliţie citată de AFP.

Bărbatul este acuzat de port ilegal de armă şi proferare de ameninţări cu moartea.