20.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 21:24

Venezuela: Miniştrii Guvernului și-au pus mandatele la dispoziție

spot_img

 nicolas maduro

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat joi pe contul său de Twitter că toți miniștrii și-au prezentat demisia, „pentru a facilita o reînnoire a guvernului”, scrie ziarul ABC.

“Am primit notificările prin care toţi miniştrii și-au pus la dispoziție mandatele pentru a facilita remanierea guvernamentală la acest început de an“, a scris preşedintele venezuelean pe contul său de Twitter.

“Le mulţumesc tuturor miniştrilor pentru eforturile şi loialitatea de care au dat dovadă în aceste vremuri ale Revoluției (Bolivariene)”, a adăugat succesorul politic al lui Hugo Chavez (1999-2013), care a murit de cancer în martie 2013.

Anunțul președintelui intervine într-un moment în care întreaga țară sub şoc din cauza asasinării actriței Monica Spear, fostă Miss Venezuela 2004, și a soțului ei, la începutul săptămânii, o crimă care a adus în atenție vertiginoasa creștere a criminalității, care plasează Venezuela pe locul patru în clasamentul țărilor cu cel mai mare număr de omucideri, după Honduras, Salvador și Haiti.

Coaliția de opoziție consideră a subliniat că „guvernul trebuie să realizeze o revizuire profundă a politicilor pe care le aplică în materie de securitate a cetățenilor, (politici) care în mod evident nu au dat rezultate positive”.

Țara se află totodată într-o îngrijorătoare criză economică și de aprovizionare, cu o inflație galopantă și o penurie a produselor de bază.

C.A.