16.6 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 20:19

Venezuela: Doi mercenari au agreat să-l asasineze pe Maduro pentru 10.600 de dolari

spot_img

Nicolas Maduro nu mai vine la New York de teamă să nu-şi piardă viaţa

Doi mercenari au fost de acord să-l asasineze pe președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, în schimbul sumei de 20 de milioane de pesos columbieni (circa 10.600 de dolari), a anunțat luni ministrul de interne venezuelean Miguel Rodriguez Torres, precizează RIA Novosti.

Cei doi mercenari, ambii cetățeni columbieni, făceau parte dintr-un comando de zece persoane care pregăteau asasinarea președintelui Maduro, după cum afirma la vremea respectivă ministrul Torres.

Mercenarii, cu vârste de 18 ani și 22 de ani, au fost reținuți în august în Venezuela și asupra lor au fost descoperite două puști cu lunetă, fotografii cu liderul venezuelean și cu președintele parlamentului Diosdado Cabello, dar și uniforme ale armatei venezuelene, conform rezultatelor anchetei desfășurate de oficialitățile de la Caracas.

Ministrul venezuelean de interne a declarat că a vizitat recent Columbia, unde a făcut schimb de informații cu privire la acest caz cu serviciile de informații columbiene.

Autoritățile de la Caracas anunțaseră că au dejucat o presupusă tentativă de asasinare a președintelui Nicolas Maduro în cadrul operațiunii cu nume de cod „Babe”. Conform ministrului de interne, la originea complotului ar fi stat Luis Posada Carriles, care se află în SUA și este acuzat de terorism de Venezuela și Cuba și despre care se crede că a pus la cale și noua tentativă de asasinat, cu implicarea celor doi mercenari columbieni.

C.A.