25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 15:16
No menu items!

Vechimea în muncă și când poți ieși la pensie, online. Platforma, lansată de Casa Națională de Pensii

spot_img

Casa Națională de Pensii Publice a lansat o platformă online cu ajutorul căreia beneficiarii pot verifica ce vechime în muncă au acumulat, dacă angajatorul a plătit contribuțiile sociale, dar și când pot îndeplini condițiile de a ieși la pensie.

Pentru a afla vechimea ta în muncă, trebuie să deschizi un cont de utilizator pe site-ul CNPP, apoi te loghezi accesând butonul „Autentificare” din colțul din dreapta-sus al site-ului www.cnpp.ro.

  1. poți alege un document cu stagiile lunare de cotizare înregistrate în evidențele CNPP, începând cu aprilie 2001;
  2. alegi un document cu stagiile anuale de cotizare.

Astfel, în primul fișier se poate vedea situația vechimii lună de lună – zile lucrate, venituri, condiții de muncă, angajatorii care au cotizat pentru beneficiar, vechime totală de muncă acumulată. Toate informațiile sunt doar din perioada aprilie 2001 și până în prezent.

În al doilea caz, beneficiarul are acces doar la situația anuală, care nu conține informații detaliate și lunare.

În cazul în care dorești să afli date despre perioada de cotizare dinainte de luna aprilie 2001, trebuie să selectezi meniul care conține „Informații din carnetul de muncă”. Iar de aici va trebui să soliciți un raport actualizat, cu ajutorul butonului „Generează raport actualizat”.

Toate informațiile solicitate sunt furnizate sub forma unui raport, în doar câteva minute, care este generat direct pe site și poate fi descărcat, scrie Capital. Dar poate fi și printat, în cazul în care vrei să-l deții în format fizic, pe hârtie.

E. Stan