3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 9:05
No menu items!

Vești bune din industrie: veniturile, dar și comenzile noi, în creștere semnificativă

spot_img

Vești bune din industrie: veniturile, dar și comenzile noi, în creștere semnificativă

Cifra de afaceri din industrie a crescut, în luna februarie, cu 9,5% față de ianuarie și cu 13,7% față de februarie 2012. În același timp, comenzile noi au crescut cu 5,2% față de prima lună a acestui an și cu 17 procente față de luna februarie a anului trecut, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

În perioada ianuarie-februarie 2013, cifra de afaceri în industrie a crescut față de intervalul similar al anului trecut cu 9,6%. La fel, și comenzile noi au marcat un avans de 3,6%.

Cifra de afaceri din industria prelucrătoare a înregistrat cea mai mare creștere, de peste 10%, în timp ce industria extractivă a scăzut cu aproape 3% față de ianuarie. În raport cu februarie 2012, cele două industrii au marcat un avans de aproximativ 14%, respectiv 9%.

În privința comenzilor noi, cele mai multe s-au primit în industria bunurilor de folosință îndelungată, unde s-a produs o creștere de peste 22% față de prima lună a acestui an. În comparație cu februarie 2012, cel mai mare avans al comenzilor noi a fost în industria bunurilor de capital, de 28,8 procente.

Cosmina Croitoru