23.6 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 18:02

Vaticanul anunță un “bombardament” pe Twitter. Ce mesaje vor fi transmise

spot_img

Principalele idei ale enciclicei Papei Francisc asupra mediului înconjurător vor fi postate pe contul acestuia de pe rețeaua de socializare

papa francisc

Vaticanul a anunțat joi că le va supune unui veritabil “bombardament” cu mesaje pe cele 20 de milioane de persoane care urmăresc contul de Twitter al Papei Francisc, explicând succint principalele idei ale enciclicei asupra mediului înconjurător, intitulată “Laudato si (Slavă ție). Despre ocrotirea casei comune”.

Potrivit EFE, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, monseniorul Federico Lombardi, a menționat că va fi difuzat și distribuit un rezumat, tradus în 21 de limbi, al documentului prezentat de suveranul potif, care are în total 191 de pagini.

Pentru o bună diseminare și înțelegere a enciclicei, Biserica Catolică a stabilit ca toate conferințele episcopale din lume să organizeze conferințe și diferite evenimente consacrate acestui subiect de importanță majoră.

Prin “Laudatio si”, Papa Francisc a făcut un apel la “schimbări profunde'”ale stilului de viață, ale modelelor de producție și consum și a structurilor de putere, pentru “limitarea la maximum a folosirii resurselor neregenerabile, moderarea consumului, maximizarea eficienței, reutilizare și reciclare”, amintește EFE.

R.D.