20.3 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 3:24

Vaslui: Zeci de kilograme de salam din Germania fără documente, retrase din magazine

spot_img

collagen-salami3

Peste 35 de kilograme de salam importat din Germania fără documente de conformitate au fost descoperite de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor în trei supermarketuri din municipiul Vaslui, produsele fiind retrase de la comercializare.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Vaslui a retras de la vânzare din trei supermarketuri o cantitate de 37 de kilograme de salam importat din Germania şi reambalat în fabrici din România, după ce inspectorii au constatat că nu există documente de conformitate, produsele provenind din acelaşi loturi cu probleme legate de termenul de valabilitate descoperite şi în alte judeţe din ţară.

Comisarii noştri au urmărit în timpul controalelor acele sortimente de produse indicate de Autoritate Naţională pentru Protecţia Consumatorilor printr-un ordin transmis în teritoriu. Produsele, aşa cum apar la vânzare pe rafturi, sunt în termenul de valabilitate indicat pe etichetă, însă administratorii supermarketurilor nu ne-au putut indica documentele de conformitate. Noi le-am dat termen să ne prezinte aceste acte şi, în caz că nu o vor face, se prezumă automat că sunt vinovaţi“, a declarat, marţi, şeful CJPC Vaslui, Constantin Vasilache, citat de MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, în cazul în care nu vor fi prezente documente de conformitate, salamul va fi retras definitiv de la vânzare, iar supermarketurile vor fi amendate în limitele prevăzute de lege.