8.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 12:17
No menu items!

Vaslui: Plângere penală la DNA împotriva primarului din Pungeşti

spot_img

DNA_Sediu

O delegaţie din comuna vasluiană Pungeşti condusă de fostul primar Costică Spiridon a depus, vineri dimineaţă, la Direcția Națională Anticorupție (DNA), o plângere împotriva primarului în funcţie Mircea Vlasă (PSD) pe care-l acuză de abuzuri. Oamenii le cer procurorilor să verifice toate documentele Primăriei începând cu 2005.

În plângerea depusă la DNA, protestatarii din Pungeşti susţin că primarul Mircea Vlasă s-ar fi împroprietărit ilegal cu şase hectare de teren, din care patru hectare pe numele soţiei sale, Margareta Vlasă.

În plus, oamenii din Pungeşti îl acuză pe primar că ar fi comis ilegalităţi cu tichetele de combustibil pentru maşinile primăriei, precum şi cu alimentele distribuite gratuit de la Uniunea Europeană.

“În această plângere noi reclamăm modul abuziv în care primarul Mircea Vlasă conduce primăria, confundând-o cu proprietatea lui. Noi solicităm procurorilor anticorupţie să verifice toate documentele din 2005, de când Mircea Vlasă este primar şi până în prezent”, a declarat fostul primar al comunei Pungeşti din perioada 2000-2004, Costică Spiridon, citat de MEDIAFAX.

Costică Spiridon este unul din contestatarii investiţiei Chevron, prezent la acţiunile de protest organizate la Pungeşti în perioada în care compania a încercat să instaleze utilajele pentru a începe lucrările de explorare a gazelor de şist.

Miercuri, o parte din locuitorii comunei Pungeşti au depus la Prefectura Vaslui documente pentru organizarea unui referendum privind demiterea primarului Mircea Vlasă, pe motiv că acesta a concesionat firmei Chevron terenul unde ar urma să înceapă explorarea gazelor de şist, în timp ce joi peste 150 de persoane din localitate au protestat în Piaţa Civică din Vaslui, cerând demisia prefectului judeţului, Radu Renga, care a atacat în instanţă hotărârea de Consiliu Local prin care localnicii din Pungeşti intenţionau să facă referendum pe tema explorării şi exploatării gazelor de şist.