Vasile Blaga, audiat la DNA

Copreședintele PNL Vasile Blaga, a fost audiat, luni, la DNA, în dosarul privind accidentul în care a fost implicată mașina sa, condusă de șeful IPJ Bihor, Liviu Popa.

După audiere, Vasile Blaga a declarat presei că a dat explicații în privința accidentului provocat de chestorul Liviu Popa. „Știți că a avut loc un accident cu mașina mea și am dat o declarație de martor în care am confirmat că sunt proprietarul mașinii și lucruri de genul acesta (…) Acum două săptămâni, fiind în concediu domnul chestor Popa, eu l-am rugat să-mi ia mașina (…) și a avut un accident ușor la Brașov. S-a deschis, cum este și normal, un dosar penal”, a afirmat Blaga, la ieșirea de la DNA.

El a adăugat că a fost întrebat despre achiziționarea mașinii, unde o ține și alte detalii. Blaga a precizat că paguba nu este mare, în condițiile în care în urma accidentului s-a spart un far al mașinii și s-a îndoit bara de protecție. Politicianul a adăugat că el și chestorul Popa sunt prieteni de familie, iar acesta va achita paguba.

Tot luni, procurorii DNA au efectuat percheziții în trei locații din municipiul Oradea, dintre care două sunt la sediul unei instituții publice, într-un dosar privind infracțiuni comise în perioada 2012 – 2014. Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, procurorii DNA Oradea fac percheziții la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Bihor și la domiciliul șefului IPJ Bihor, chestorul Liviu Popa. Aceleași surse au precizat că ar fi vizat chiar chestorul Liviu Popa.

Este a treia rundă de percheziții pe care Serviciul Teritorial Oradea al DNA le face în ultimele luni în unități de Poliție din județul Bihor.

După primele percheziții, efectuate în 29 iunie, DNA a anunțat, într-un comunicat, că procurorii din Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în perioada 2014 – 2016.

La acea dată au fost făcute percheziții domiciliare în 22 de locații, situate în județul Bihor, dintre care trei erau sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Chestorul Liviu Popa este șeful IPJ Bihor din anul 2012. În perioada 23 noiembrie 2010 – 15 mai 2012, el a fost inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU