Varujan Vosganian scapă a doua oară de urmărirea penală

Senatorii au respins cererea formulată de procurorii DIICOT

Vosganian_SZ

Fostul ministru al economiei, Varujan Vosganian, nu va fi urmărit penal în dosarul „Romgaz”. Cererea de ridicare a imunității parlamentare a fost respinsă a doua oară dîn Senat.

Senatorii nu au încuviințat începerea urmăririi penale pe numele fostului ministru al economiei, senatorul PNL Varujan Vosganian. Decizia a fost luată cu 57 voturi „pentru” și 71 „împotrivă”.

Procurorii DIICOT cer Senatului și președintelui României avizarea urmăririi penale a lui Varujan Vosganian, respectiv Adriean Videanu, în dosarul Ioan Niculae-Romgaz. Cererea a fost transmisă prin procurorul general.

Așa cum Sursa Zilei arăta încă de la începutul lunii decembrie a anului trecut, anchetatorii susțin că au probe noi pentru a-l acuza pe fostul ministru PNL al economiei de abuz în serviciu și constituire de grup criminal organizat, după ce, în octombrie 2013, Parlamentul a respins o cerere similară, dar pentru alte fapte.

Varujan Vosganian, ministru al economiei în perioada decembrie 2006 – decembrie 2008 este acuzat acum de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare. Adriean Videanu, ministru al economiei în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, este acuzat de aceleași infracțiuni.

Inițial, Senatul a respins, în 7 octombrie 2013, ridicarea imunității pentru a fi urmărit penal, în vreme ce fostul președinte Traian Băsescu aproba, în 9 septembrie 2013, cererea procurorilor DIICOT de urmărire penală a fostului ministru al economiei Adriean Videanu, în același dosar.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU