15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 7:34
No menu items!

Vânzari de 2,3 mil. € la Asmita Gardens in primele 6 luni ale anului

spot_img

Complexul se află în insolvență și a vândut peste jumătate din apartamentele construite

Asmita Gardens

Premier Estate, companie de consultanță și vânzări in imobiliare, a anunțat vânzări de 2,3 milioane de eruro în primele șase luni ale acestui an, în Asmita Gardens, ansamblul rezidential din București.

Vânzările lunare au fost în medie de peste 383.000 de euro, adica 4 unități tranzactionate în medie pe lună. Complexul rezidential a atins, la finalul primelor șase luni, un grad de ocupare de aproximativ 65%.

Businessul Asmita Gardens se află în insolvență, cu datorii de 70 mil. € către Alpha Bank. Administratorul judiciar este Euro Insol, compania lui Remus Borza, care mai coordonează insolvențe la companii precum Hidroelectrica, Uztel, UCM Reșița, Vulcan sau World Trade Center.

Potrivit unui comunicat al companiei Premier Estate, cele mai vândute apartamente în această perioadă au fost cele cu 3 camere (7 unități), urmate de cele cu 2 camere (6 unități). Din totalul de 765 de apartamente, mai sunt disponibile spre vânzare 129 apartamente cu 2 camere, 155 apartamente cu 3 camere si 28 apartamente cu 4 camere.

Locuințele au trei tipuri de finisaje – standard, premium și lux. Prețurile variază între 1.022 de euro/mp și 1.070 de euro/mp în functie de tipul și suprafața apartamentului.

În ianuarie, Premier Estate a tranzacționat cel mai înalt apartament din România – un penthouse amplasat la 92 de metri de sol care are o înălțime interioară de 6 metri.

Ansamblul Asmita Gardens, construit pe o suprafață totală de 150.000 mp, cuprinde 7 blocuri-turn cu până la 25 etaje, 800 de locuri de parcare, supermarket, sala de fitness, SPA, piscină interioară, spații verzi amenajate, spații de joacă pentru copii și acces la 2 stații de metrou.

Premier Estate este o companie de consultanță și vânzări asistate, specializată în imobiliare, care mai deține în portofoliu ansamblurile rezidențiale Ibiza Sol, Citadella Titan, Circului ParkTower, Verdi Park Residence, Greenvista Residence și Doamna Ghica Plaza.

Pe site-ul Euro Insol, se arată că Asmita Gardens este cel mai scump ansamblu rezidențial construit pe piața locală de un investitor privat, cu o investiţie de peste 120 mil. €.

În aprilie 2012, Euro Insol a recepționat ansamblul de la antreprenorul general – firma austriacă Strabag.

Complexul Asmita Gardens a fost dezvoltat în proporţii egale de compania Charlemagne, prin intermediul fondului European Convergence Development Company (ECDC) și de compania cu capital indian Asmita. Conform planului de organizare Alpha Bank a preluat 95% din părțile sociale ale Asmita Gardens SRL, prin conversia datoriilor.

Creditul bancar accesat de cei doi acționari de la Alpha Bank se ridică la circa 70 mil. €. Banca finanțatoare a cerut insolvența dezvoltatorului, ca urmare a blocării proiectului din cauza neînțelegerilor inițiale dintre Asmita Gardens și Strabag.

V.B.