3 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 0:01
No menu items!

Vânzările saloanelor de înfrumusețare au scăzut cu 20% în primele zece luni

spot_img

salon frumusete

Cifra de afaceri în serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare au scăzut cu 19,5% în perioada ianuarie – octombrie 2013 față de perioada similară a anului trecut, arată datele Institutului Național de Statistică (INS). În aceeașți perioadă, serviciile de piață prestate populației au scăzut, per ansamblu, cu 3,4%.

”Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută,  în primele zece luni ale anului, a înregistrat o cifră de afaceri cu 3,2% mai micǎ comparativ cu perioada similară a anului trecut, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-19,9%), de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-9%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-5,9%). Creşteri s-au înregistrat la activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea  textilelor şi  blǎnurilor (+6,9%) şi la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (+0,8%)”, se arată într-un comunicat de presă al INS.

Tot în primele zece luni ale anului, cifra de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 0,8%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+11%).

Potrivit INS, scăderi au înregistrat: activitățile provenite de la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente, întreținerea și repararea motocicletelor (-9,8%), activitățile provenite de la întreținere și reparare a autovehiculelor (-8,7%) și de la comerțul cu autovehicule (-4,3%).

Cosmina Croitoru