13.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 15:10
No menu items!

Vântul schimbărilor bate la MAI

spot_img

Ministerul de Interne se pregătește de remanierea de toamnă – rotiri de cadre și schimbări de conduceri ale unor structuri. Jandarmeria, Inspectoratul General al Poliției Române, Direcția Generală de Informații și Protecție Internă sunt printre structurile vizate de modificările aparatelor de conducere.

Unele structuri sunt vizate de ceva vreme pentru a fi remaniate. Este cazul serviciului secret, care l-a implicat, acum două luni, pe premierul Ponta în scandalul privind presupusul trafic de influență al procurorului S.M. pentru înlocuirea procurorului general al României și a șefului DNA. Nu acesta ar fi motivul principal, ci dorința unor grupuri din alianța social-liberală de a-și impune anumiți oameni în funcții-cheie.
Cert este că, potrivit surselor noastre din MAI, șefului Poliției Române, Petre Tobă, i se pregătește din nou scaunul de secretar de stat. Se pare că motivul ar fi legătura sa cu fostul ministru Ioan Rus. De altfel relația cu Ioan Rus ar fi și unul dintre motivele schimbării lui Gelu Oltean, directorul DGIPI.