-1.4 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 22:32
No menu items!

Vântul puternic a făcut ravagii în Prahova: copaci doborâți și avarii la rețeaua electrică

spot_img

Mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic și sute de consumatori au rămas fără energie electrică, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în zona de nord a judeţului Prahova, aflată sub COD ROȘU emis de meteorologi.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, aproape 600 de locuinţe din nordul judeţului au rămas fără curent electric, după ce vântul puternic a provocat avarii la reţeaua de alimentare cu energie. În localitatea Valea Doftanei, pana de curent a afectat 574 de consumatori, în timp ce în Sinaia cinci consumatori au rămas fără electricitate.

În plus, rafalele de vânt au pus la pământ mai mulţi arbori, pompierii intervenind pentru înlăturarea acestora.

Astfel, în staţiunea Buşteni un copac s-a prăbuşit, în zona Poiana Ţapului. La Sinaia un pom a căzut pe drumul spre Cabana Dichiu şi Cota 1000. De asemenea, şi pe Drumul Naţional 1 A Ploieşti – Braşov un arbore a căzut pe carosabil, în zona staţiunii Cheia.

Judeţul Prahova s-a aflat, vineri seară, până la ora 23:00, sub avertizare Cod roşu de vânt puternic, meteorologii anunţând rafale de 145-150 km/oră la altitudini de peste 1.800 de metri.

Localnicii şi turiştii aflaţi în Sinaia, Buşteni, Azuga şi Valea Doftanei au primit, vineri seară, avertizări Ro Alert cu privire la aceste fenomene.

R. Dan