-0.1 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 9:10
No menu items!

Vânt puternic în nouă județe, ceață și ghețuș pe mai multe drumuri din țară, vineri dimineață

spot_img

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineaţa, atenţionări Cod galben de vânt puternic, valabile în următoarele ore în zone din nouă judeţe situate în Muntenia, Transilvania şi Moldova, în timp ce în zona Banatului se va semnala ceaţă şi gheţuş.

Astfel, până la ora 9.00, în zona joasă a judeţelor Arad şi Timiş va fi, local, ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, dar va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

Până la ora 8.00, în zona de munte, la altitudini de peste 1.800 de metri, din judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Suceava, Neamţ, Caraş-Severin şi Hunedoara se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală între 80 şi 100 km/h, transport de zăpadă care va determina scăderea vizibilităţii şi ninsoare viscolită.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că se circulă în condiții de ceață, vizibilitatea fiind redusă în trafic sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud și Timiș.

Pe Autostrada A1 Deva – Nădlac,  traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, care reduce vizibilitatea între 100 și 200 de metri, pe tronsonul kilometric 424 – 584.

De asemenea, sunt semnalate tronsoane cu depunere de polei pe DN 73 Câmpulung – Dâmbovicioara, județul Argeș.

                                                                                                                 Adina Silav