9.9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022 - 5:03
No menu items!

Vanghelie îl reevaluează pe Maior în an electoral: L-aș pune premier, cu Ponta președinte

spot_img

Vanghelie_Maior_SZ

Vicepreședintele PSD Marian Vanghelie a declarat luni seară, la Realitatea TV, că ar face „un guvern de uniune națională, cu George Maior premier”, dacă Ponta „ar câștiga alegerile”. Tot Vanghelie spunea în toamna lui 2009 că SRI, condus de Maior, i-ar fi „servit” informațiile privind presupusa implicare a lui Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu, în transportul de armament de la Băbeni.

„E foarte important cum va juca premierul Victor Ponta şi preşedintele Victor Ponta. Dacă ar câştiga alegerile şi dacă s-ar gândi la un anumit tip de viziune pentru România, eu unul aş face în felul următor. Aş putea spune: da, George Maior pentru că este un intelectual, vine dintr-o anumită zonă, cu o anumită susţinere, cu o anumită forţă. Sunt mulţi şi din zona de dreapta care ar putea să îl susţină şi aş face un guvern de uniune naţională, cu George Maior premier. Atunci cred că lucrurile ar lua o altă turnură. După mine, cred că cel puţin doi ani de zile ar fi bun un guvern de uniune naţională, a spus Vanghelie.

Vicepreședintele PSD a stârnit, în toamna lui 2009, o polemică intensă în spațiul public, implicând SRI în scandalul care viza presupusa asociere a lui Mircea Băsescu, fratele șefului statului, cu un personaj suspectat de sprijinirea unor activități de terorism, pentru a transporta armament prin țară. Vanghelie îl acuza, indirect, pe Maior că ar fi la „butoanele” lui Traian Băsescu.

Primarul sectorului 5 spunea că are date potrivit cărora scandalul Mircea Băsescu se bazează pe informații furnizate de SRI. „Datele, şi o spun public, despre fratele lui Traian Băsescu, nu au venit de la «Doi şi un sfert». Au venit de la SRI, şi o dezamăgesc pe Elena Udrea, chiar de la butoanele lui Traian Băsescu. Datele nu au venit la Marian Vanghelie, nu vin doar la Marian Vanghelie, sunt foarte mulţi lideri de opinie din media cărora le parvin foarte multe date”, a spus Vanghelie.

Maior a negat vehement, la acea vreme, declarațiile reprezentantului PSD, spunând că nu au existat scurgeri de informații către mediul politic. Numele lui George Maior a mai fost vehiculat ca variantă luată în calcul pentru funcția de premier în iarna lui 2012, când postul i-a revenit ulterior unui alt șef de servicii secrete, respectiv lui Mihai Răzvan Ungureanu, la acea vreme director al SIE.

Cosmina Croitoru