13.8 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 20:38

Vânătoare de comori pe Twitter. Un american împarte bani

spot_img

Un fillantrop bogat, donează anonim, sume de bani celor care au avut mai puține șanse în viață

 twitter-10

Un american care a făcut avere în sectorul imobiliar s-a transformat într-un donator generos, postând cu regularitate pe platforma de microblogging Twitter indicii care să conducă la sume de bani pe care le donează, relatează miercuri AFP.

Peste cinci mii de dolari au fost donate astfel în San Francisco de o persoană anonimă care se ascunde în spatele hashtag-ului @HiddenCash.

Revista americană „Time”, care l-a descoperit pe filantrop fără a-i dezvălui identitatea precizează că acesta a făcut avere în sectorul imobiliar și că are pur și simplu intenția „de a-i face pe oameni să zâmbească” dându-le câte ceva celor care au avut mai puțină șansă în viață.

Într-un interviu acordat revistei „Time”, filantropul îi îndeamnă pe ceilalţi oameni bogaţi din lume să îi urmeze exemplul.

Indiciile din tweet-uri conduc la bilete de bancă ascunse în locuri precum Palatul Artelor Frumoase din San Francisco sau în apropierea podului Golden Gate.

Hashtagul @HiddenCash avea marți seară aproape o mie de membri. ‘Și nu este decât o săptămână de când a fost deschis’, scrie într-un tweet donatorul anonim.

C.A.