15.1 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 8:13

Vămile s-au aglomerat. Mii de români revin în țară din străinătate

La Vama Nădlac se stă câte 3 ore la intrarea în țară, zilele acestea, când mii de români se întorc în țară, pentru sărbătorile de Florii și de Paște. Poliția de Frontieră a mai deschis cinci artere, dar tot nu face față traficului.

Mii de români stau la cozi interminabile, zilele acestea, în Vama Nădlac 2 pentru că vor să ajungă acasă pentru sărbătorile pascale. Cei mai mulţi se întorc din Spania, Italia sau Germania.

Mașinile stau la coadă câte 3-4 ore, iar pentru cei care vin din ţări aflate în scenariul galben, așteptarea este și mai mare, din cauza corturilor de triaj și a completării documentelor. Unii dintre cei care nu s-au informat că trebuie să stea în carantină pentru că vin din țări aflate pe lista galbenă, fac cale întoarsă.

Aplicația online de monitorizare a traficului la granițe, de pe site-ul Poliției de Frontieră, arată că timpii mari de așteptare sunt cauzați de numărul „foarte mare” de automarfare prezente la verificări pe sensul de ieșire din țară, „din cauza restricțiilor aplicate de autoritățile ungare cu ocazia Paștelui”.

Emanuel Stan