21.1 C
București
luni, 10 mai 2021 - 22:23

Valeriu Gheorghiță: “M-am gândit să implicăm cântăreții de manele în campania de vaccinare”

Autoritățile iau în calcul vaccinarea împotriva COVID-19 prin prezentare directă la centrul de vaccinare, fără programare prealabilă, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. Oficialul a mai precizat că se iau în calcul toate variantele posibile pentru a îndemna oamenii să se vaccineze, inclusiv prin promovarea campaniei de vaccinare de către cântăreții de manele.

Întrebat despre implicarea cântăreților de manele în promovarea campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a declarat că se ia în calcul și această variantă.

“Este un lucru la care m-am gândit. Nu cred că trebuie să existe un cadru organizat, la nivel central. Cred că fiecare, în comunitatea lui, poate să susțină vaccinarea, pentru a reveni cât mai repede la normal. Cu toții ne dorim să scăpăm de restricții, la viața normală, cu toții suntem obosiți. Cred că demersul acesta de comunicare poate fi făcut de toată lumea. Puterea exemplului este importantă. Și în acest fel putem crește numărul persoanelor vaccinate.”

De asemenea, autoritățile vor să lase oamenii să vină la centrele de vaccinare fără programare, cel puțin în orașele în care există centre regionale de depozitare a vaccinului.
Valeriu Gheorhiță spune că acest sistem poate fi mai atractiv pentru persoanele pentru care platforma de programare nu a fost suficient de accesibilă.
 
Începând de miercuri, în centrele de vaccinare cu Pfizer va crește capacitatea de vaccinare pe fiecare flux, de la 84 la 96 de persoane, a mai anunțat Valeriu Gheorghiță. De asemenea, continuă vaccinarea în centrele mobile, iar de miercuri se activează al nouălea centru de acest tip. La Craiova este pregătit un proiect pilot – vaccinare în toate centrele din oraș fără programare prealabilă, prin prezentare directă. De asemenea, maratoanele de vaccinare, precum cel organizat în weekend la Timișoara, vor fi replicate în țară, inclusiv în București.