25.3 C
București
joi, 18 august 2022 - 1:31
No menu items!

Valeriu Gheorghiță îl contrazice pe Vlad Voiculescu pe tema dozelor irosite: „Nu putem să le aruncăm”

spot_img

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a răspuns acuzațiilor ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, spunând că nu pot fi aruncate doze, chiar și cu riscul de a fi vaccinate persoane care nu au dreptul în acest stadiu.
„Dacă mi-ar rămâne doze, dacă aș face orice ține de mine să am lista de așteptare și persoanele nu ar veni, as vaccina. Nu putem să aruncăm doze doar pentru că persoanele nu sunt pe liste”, a declarat Valeriu Gheorghiță, citat de publicația ziare.com.
Acesta a explicat că există aproape zilnic situații în care acestea nu se consumă complet.

„Este important să-i protejăm pe cei care sunt activi, pe cei care pot și răspândesc în mod real virusul, pentru că ei se întorc acasă, în familie, unde au un bunic, părinți, persoane dragi cu boli cronice sau persoane vulnerabile. În condiții ideale, cred că nu ar fi trebui să existe nicio prioritizare, în condiții în care aveam un număr disponibil de doze care să acopere tot necesarul”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Acesta a mai spus că nu poate nega că sunt persoane ”care sar rândul”, însă acest fenomen nu este ”semnificativ din punctul de vedere al impactului asupra numărului de doze de vaccin folosite”.

Vlad Voiculescu, a declarat, vineri seară, că de săptămâna viitoare vor fi introduse sancţiuni pentru responsabilii centrelor de vaccinare care vor folosi doze pentru persoane care nu ar avea dreptul la imunizare în această etapă a campaniei.