8 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 22:16
No menu items!

Valerii Moraru a devenit patronul clubului de fotbal Rapid

spot_img

Noul acționar majoritar a promis că va acoperi cheltuielile urgente ale clubului

stadion-Giulesti-Rapid

Omul de afaceri basarabean Valerii Moraru a devenit, sâmbătă, acţionarul majoritar al FC Rapid, preluând 75 la sută dintre acţiunile deţinute de cei patru suporteri, potrivit unor surse din club, citate de Mediafax.

Fanii primiseră 80 la sută din acţiunile clubului de la Adrian Zamfir şi i-au cesionat lui Valerii Moraru doar 75 la sută.

”Suporterii acţionari nu au dorit să cedeze toate cele 80 la sută din acţiuni, păstrându-şi trei dintre ei câte 1 la sută, iar unul 2 la sută. Motivul invocat de aceştia este că doresc să poată convoca în cazuri extreme Adunarea Generală a clubului şi pentru a putea lua cunoştinţă despre deciziile importante pe care le va lua în perioada următoare Valerii Moraru. Cei patru suporteri s-au obligat printr-un contract să cedeze şi cele 5 la sută din acţiuni către Moraru în momentul în care clubul va ieşi din insolvenţă”, au declarat sursele citate.

Avocaţii lui Valerii Moraru au notificat deja administratorul judiciar şi au solicitat înscrierea omului de afaceri basarabean în registrul intern al acţionarilor SC FC Rapid SA.

Adrian Zamfir, patronul rețelei de cluburi Gossip, controlează indirect 20% din acțiuni, pe care este dispus să i le cedeze lui Moraru, însă așteaptă garanții în privința investițiilor ulterioare la FC Rapid.

Valerii Moraru, proprietar al companiilor Azuga Waters şi Perla Covasnei, a promis că va investi la semnarea contractului suma de 550.000 de euro pentru cheltuielile urgente ale clubului.

S.Z.