4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 4:25
No menu items!

Valérie Trierweiler, fosta primă doamnă franceză, lansează o carte autobiografică

spot_img

Cartea este în același timp „un strigăt de dragoste și o coborâre lentă în infern și în intimitatea cuplului

 valerie-trierweiler

Fosta Primă Doamnă Valérie Trierweiler va lansa joi o carte, intitulată “Merci pour ce moment”, în care relatează perioada petrecută la Palatul Élysée, în perioada mai 2012-ianuarie 2014, alături de preşedintele francez François Hollande, relatează AFP.

Tot ceea ce scriu este adevărat. La Palatul Elysée mă simţeam uneori ca la un reportaj. Şi am suferit prea mult din cauza minciunii, ca să mint la rândul meu”, anunţă încă de la început Valérie Trierweiler pe coperta lucrării, reproduse în săptămânalul Paris-Match, a cărei colaboratoare este.

„Scrisă în cel mai mare secret”, cartea de 320 de pagini este în același timp „un strigăt de dragoste și o coborâre lentă în infern și în intimitatea cuplului. Două personaje: Valérie și François”, scrie săptămânalul, care promite extrase în exclusivitate ale cărții scrise de Valérie Trierweiler.

Valérie Trierweiler dezvăluie cei nouă ani de relație cu François Hollande, dominați de gelozie și putere.

Este pentru prima dată când o primă doamnă “povesteşte cu adevărat nouă ani ai unei relaţii subminate de gelozie şi putere (…). O poveste de dragoste… şi de disperare”, adaugă săptămânalul, în care fosta Prima Doamnă se dezvăluie ca o “îndrăgostită pasională, posesivă, nebună după acest bărbat pe care îl admiră, care o face să râdă şi o destabilizează delicios”.

Valérie Trierweiler, care s-a despărțit de François Hollande în ianuarie, nu a putut fi contactată marți de AFP, iar editura Les Arenes nu a dorit să facă niciun comentariu.

În ianuarie, în urma unor dezvăluiri ale revistei Closer despre legătura şefului statului cu actriţa Julie Gayet, Trierweiler a anunţat că nu exclude să scrie o carte, precizând că mai degrabă este “dezamăgită decât furioasă”.

Valérie Trierweiler nu este prima fostă primă doamnă care își descrie viața petrecută la Elysee. În 2013, cartea scrisă de fosta soție a lui Nicolas Sarkozy, Cécilia Attias, intitulată „Une envie de vérité”, s-a vândut în zeci de mii de exemplare. Divorţată de Nicolas Sarkozy imediat după alegerea acestuia ca preşedinte, Cécilia povesteşte în carte anumite episoade din perioada scurtă în care a fost Primă Doamnă şi ruptura de fostul şef de stat.

C.A.