19.7 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 13:12

Valer Dorneanu: O anumită presiune simțim și ne putem imagina orice

spot_img

Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a reacționat extrem de dur după ce judecătorul Petre Lăzăroiu a povestit cum într-o întâlnire privată, la inițiativa consilierului prezidențial Simina Tănăsescu, i s-a adus la cunoștință că un decret prezidențial de revocare a sa este iminent.

Întrebat dacă judecătorul Petre Lăzăroiu i-a relatat întrevederea cu consilierul prezidențial și mai ales ce a conținut această întâlnire, președintele CCR a confirmat discuția avută. „Da, mi-a spus domnul Lăzăroiu! Nu comentez întâlnirea. O respect pe doamna Tănăsescu și nu știu ce resorturi au determinat-o”, a declarat Dorneanu.

Dacă văd decretul îl voi putea comenta. Nu cred că cineva se poate gândi la așa ceva. Un judecător constituțional poate fi revocat doar în două mari cazuri: 1. Dacă a săvârșit o faptă penală și atunci aici avem text de lege sau dacă a săvârșit diferite fapte disciplinare și atunci doar plenul Curții Constituționale poate decide”, a spus președintele Curții Constituționale pentru stiripesurse.ro.

Despre starea creată asupra judecătorilor constituționali și situația de față, președintele CCR a spus că simt o anumită stare de insecuritate pentru că se pot aștepta „la orice”. „O anumită presiune simțim și ne putem imagina orice, repet ORICE. Legal și constituțional nu se poate da un decret de revocare a domnului judecător. El a avut un rest de mandat și apoi restul și la acea vreme nimeni nu a contestat. Legal și constituțional mandatul său este absolut în regulă. Dacă se va emite un decret de revocare el va fi atacat în condițiile legii. Se crează însă o mare stare de disconfort, insecuritate și mari semne de întrebare privind starea democrației în România”, a spus președintele CCR Valer Dorneanu pentru site-ul de știri.

Valeriu Motoc