12.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 2:28

Vâlcov: Contractul dintre Loteria Română şi Intralot expiră la finalul anului şi nu va fi prelungit

spot_img

Prin actualul contract, Intralot primește 7,5% din încasările totale pentru asistență tehnică

 valcov

Loteria Română nu va mai prelungi contractul cu firma Intralot (Grecia), care expiră la sfârșitul acestui an, dar va negocia contracte cu o parte din subcontractorii Intralot şi va asigura funcţionarea sistemului prin specialişti proprii, a declarat ministrul Finanţelor  Darius Vâlcov.

”Contractul cu firma Intralot, privind administrarea şi gestionarea tuturor jocurilor loteristice, nu se va prelungi. Actualul act adiţional, prin care s-a prelungit acest contract, este în vigoare până în data de 31 decembrie. În urma discuţiilor avute, am decis de comun acord cu conducerea Companiei Naţionale Loteria Română SA, ca aceasta să efectueze demersurile necesare pentru încheierea de contracte cu o parte din subcontractorii Intralot, în vederea asigurării funcţionării sistemului Loto, în continuare, fără nicio modificare”, potrivit unei declaraţii de presă transmise de Darius Vâlcov.

Conducerea Loteriei a dat asigurări că tragerile Loto nu vor suferi modificări de niciun fel, în urma întreruperii contractului firma grecească.

”Totodată, Compania Naţională Loteria Română a început demersurile pentru ca din ianuarie 2015 să asigure funcţionarea întregului sistem prin specialişti proprii”

Darius Vâlcov

Loteria Română şi Intralot au început să colaboreze în 2003, printr-un contract pe zece ani care viza jocuri loteristice şi servicii suport şi care a expirat în decembrie 2013. După expirarea contractului, acesta a fost prelungit prin acte adiţionale. Acest contract prevede transferarea către Intralot a 7,5% din încasările totale de la loto, pentru asistenţa tehnică oferită în exploatarea aparaturii electronice.