1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 6:15
No menu items!

Vâlcea: Un polițist a fost arestat preventiv pentru luare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu

spot_img

Polițist arestat preventiv pentru luare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu
foto: realitatea.net

Un polițist acuzat de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, trafic de influență, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals a fost arestat preventiv vineri, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Vâlcea.

Polițistul este suspectat că, timp de un an, a atașat mai multe dovezi de plată falsificate la dosarele de înmatriculare, provocând bugetului de stat un prejudiciu de 240.000 lei.

Potrivit reprezentanților Parchetului Tribunalului Vâlcea, probatoriul administrat în cauză arată că Dan Liviu Dumitru, polițist la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Vâlcea, a înamtriculat în perioada 2011-2012 mai multe autovehicule încălcând dispozițiile legale privind taxa de poluare.

Mai mult, acesta a atașat la dosarele de înamtriculare mai multe dovezi de plată falsificate, provocând astfel bugetului de stat un prejudiciu de aproape 240.000 lei.

De asemenea a exercitat acțiuni de introducere în eroare asupra plăților vătămate, cauzând un prejudiciu de circa 100.000 lei. În cursul anului 2012, inculpatul a pretins și primit bani în legătură cu îndeplinirea necorespunzătoare a atribuțiilor de serviciu, respectiv în schimbul traficării influenței sale asupra altor funcționari din cadrul RAR”, precizează comunicatul.

A.V.