1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 2:11
No menu items!

Valabilitate redusă pentru CERTIFICATUL VERDE

spot_img

Comisia Europeană a propus, joi, ca, începând din 10 ianuarie, valabilitatea certificatului verde să fie limitată la 9 luni după vaccinarea anti-COVID-19 cu schema completă şi a deschis, de asemenea, posibilitatea prelungirii acestei valabilităţi după administrarea dozei booster, relatează agenţiile internaţionale de presă, citate de Agerpres.

“Comisia propune axarea mai pronunţată pe abordarea «bazată pe persoană» pentru măsurile legate de călătorii şi o perioadă standard de valabilitate a certificatelor de vaccinare de 9 luni după schema principală de vaccinare”, a transmis Comisia Europeană într-o declaraţie citată de Reuters.

Comisia ar putea, la nevoie, să propună o perioadă corespunzătoare de valabilitate de asemenea pentru certificatele de vaccinare emise după un booster”, a adăugat Executivul comunitar.

Comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, a prezentat într-o conferinţă de presă detaliile acestei recomandări, precizând că Bruxellesul propune extinderea certificatului de vaccinare şi după vara viitoare “ca măsură pentru a facilita libera circulaţie în siguranţă” în interiorul UE.

Raluca Dan