6 C
București
luni, 8 martie 2021 - 23:11

UPDATE. Zeci de infectări depistate în școlile din mai multe județe. Val de infectări cu coronavirus, în Capitală, după redeschiderea școlilor. Patru elevi și un profesor, confirmați într-o singură zi

UPDATE ora 14

Zeci de infectări depistate în mai multe școli din țară, din județele Cluj, Timiș,  nu doar Capitala. Ministerul Educației centralizează datele și va anunța lista unităților de învățământ. Conform unor surse oficiale, numărul cazurilor depistate până la ora 14 este următorul:

Constanta – 8, Timiș – 35, Baia Mare – 4, Suceava – 4, Gorj -17, Prahova – 11, Alba – 5. Eeste vorba despre elevi, profesori, dar și personal auxiliar.

În trei școli din Sectorul 4 al Capitalei se suspendă cursurile de azi, 11 februarie, după ce trei elevi și un profesor au fost diagnosticați cu coronavirus. Alte două cazuri au apărut imediat dupa ora 13, în sectorul 4.

Toți elevii sunt din ciclul primar

Toți elevii sunt din ciclul primar și fac parte din următoarele instituții de învățământ:

Școala Gimnazială nr. 190 – un elev care învață în clasa a IV-a

Școala Gimnazială nr. 113 – un elev care învață în clasa I

Școala Gimnazială nr. 79. – un elev care învață în clasa a III-a

Profesorul confirmat cu SARS Cov-2 este de la Școala Gimnazială nr.129 din Capitală.

În unitățile de învățământ mai sus menționate, cursurile se vor suspenda conform noului ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății.

”La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar, cursurile se suspendă pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă”.

Primul caz de coronavirus la elevi, în Sectorul 6 al Capitalei

Primul caz de coronavirus în rândul elevilor de la redeschiderea școlilor în format fizic, a fost confirmar joi dimineață, în sectorul 6 al Capitalei.
Un elev, tot din ciclul primar de la Școala Sf Andrei, a fost confirmat pozitiv după ce marți a prezentat simtome.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, chemat la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis l-a convocat joi la Palatul Cotroceni pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat Administrația Prezidențială.

Ședința va avea loc la ora 14.00.