0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 18:57
No menu items!

Val de decapitări în Primăria Capitalei

spot_img

Primarul general interimar al Capitalei, Ştefănel Marin, i-a demis pe directorii direcţiilor de Cultură, Monumente şi Audit Intern și Administraţiei Spitalelor, iar posturile vor fi ocupate prin concur.

Edilul a precizat că directorul de la Administraţia Spitalelor a fost demis, împreună cu ceilalţi trei directori, în urma unei analize interne pe care a făcut-o. „Este vorba de câţiva directori, şi nu vreau să creez vreun val, departe de mine acest gând. Sunt şi directori competenţi pe care-i văd că muncesc”, a spus primarul interimar al Capitalei.

Ștefănel Marin a precizat că, în locul directorilor de la Administraţia Spitalelor şi direcţiile Cultură, Monumente şi Audit Intern, au fost desemnate, provizoriu, alte persoane, urmând ca posturile să fie ocupate prin concurs. „În 60 de zile va fi organizat concurs, pentru că toate posturile sunt libere acum şi se vor ocupa prin concurs”, a spus edilul.

Priamrul interimar a anunțat, pe aceeași cale, că și directorii de la Direcţia Economică, Administraţia Cimitirelor și Administraţia Palatelor Brâncoveneşti, vor fi demiși, după ce contractele lor de muncă au fost suspendate, în urma dispunerii de către instanţă a unor măsuri preventive, la solicitarea procurorilor DNA care îi anchetează.

Ştefănel Marin a mai spus că a cerut Direcţiei de Audit din cadrul Primăriei ca, din 1octombrie, să înceapă controale la Palatele Brâncoveneşti, la Administraţia Cimitirelor şi la Administraţia Spitalelor, pentru a avea o situaţie clară a modului în care s-au atribuit şi cheltuit bani.

Consilierul general PNL Richard Radu a spus, miercuri, că arestarea preventivă a lui Sorin Oprescu a scos la iveală mai multe deficienţe majore, una dintre ele vizând ambulatoriul integrat al Spitalului de Copii „Victor Gomoiu”, dar şi nereguli la Spitalul „Foişor”.

Deşi se dorea a fi una dintre cele mai mari şi moderne facilităţi medicale pentru copiii din România, ambulatoriul integrat a fost proiectat fără ca utilităţile de apă, canal, energie electrică şi gaze naturale să fie prevăzute. Proiectul, cu o valoare totală de şase milioane de lei, va pierde finanţarea externă nerambursabilă în valoare de 4,5 milioane de lei, dacă până la 31 iunie 2016 unitatea medicală nu este dată în folosinţă cu utilităţile adecvate

Richard Radu
consilier PNL

Acesta a adăugat că reprezentanţii PNL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti au solicitat Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti realizarea de urgenţă a proiectului pentru utilităţi, dar conducerea nu a reuşit să trimită, în termen, documentele aferente proiectelor de hotărâre pentru ca acestea să fie introduse pe ordinea de zi a şedinţei CGMB. „Pe cale de consecinţă, PNL a solicitat primarului general interimar demiterea directorului Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Bogdan Gangura, iar acest lucru s-a şi întâmplat”, a anunţat Radu Richard.

În locul directorului demis de la Administraţia Spitalelor, a fost instalat Dan Potecă.

Andrei Tudor