3 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 1:27
No menu items!

Vadim Tudor, la Parchetul General pentru a fi audiat într-un nou dosar

spot_img

Vadim_SZ

  • UPDATE

Corneliu Vadim Tudor este urmărit penal pentru fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu, după ce, în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013, ar fi întocmit şi semnat două adrese prin care a comunicat Autorităţii Electorale Permanente date nereale, potrivit Parchetului General.

“Dosarul s-a constituit ca urmare a plângerii formulate de B.A.M. prin care solicită efectuarea de cercetări şi antrenarea răspunderii penale a europarlamentarului Vadim Tudor Corneliu, pentru faptul că, în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013, ar fi întocmit şi semnat două adrese prin care a comunicat Autorităţii Electorale Permanente date nereale ce au produs efecte juridice”, arată vineri Parchetul general, într-un comunicat de presă.

Procurorii i-au adus la cunoştinţă lui Corneliu Vadim Tudor că este urmărit penal pentru fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu contra intereselor persoanei, europarlamentarul solicitând un termen pentru pregătirea apărării.

Corneliu Vadim Tudor a declarat vineri, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme, că a fost pus sub învinuire în cazul unei plângeri făcute de “doamna aproape septuagenară Angela Bălan”, care l-a acuzat că ar fi anunţat la Autoritatea Electorală Permanentă că ea nu mai era membră a PRM.

Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor s-a prezentat vineri la Parchetul General pentru a fi audiat într-un nou dosar penal în care are calitatea de învinuit.

La intrarea în sediul Parchetului, Vadim Tudor a precizat că nu știe despre ce este vorba, însă a menționat că a fost citat în calitate de învinuit.

Sursa Zilei a dezvăluit încă de joi că fondatorul PRM Corneliu Vadim Tudor va fi audiat vineri de procurori într-un dosar penal în care a fost pus sub acuzare pentru fals intelectual și uz de fals.

Vineri, Vadim Tudor i-a acuzat pe foștii săi colaboratori că dau declarații împotriva sa pentru a obține diverse beneficii.

Ce falsuri, ăla este un derbedeu, nenorocitul ăla de șofer care a fost condamnat definitiv în septembrie 2005 exact pentru ceea ce mă acuză el pe mine, pentru fals și uz de fals sub semnătură privată. Ăsta — traficant de minore, implicat în dosarul “Balerina”, numai Justiția din România îl face scăpat, că i se plimbă de un an dosarul de la Poliție la Parchet.

Corneliu Vadim Tudor

El a mai amintit și de fostul senator PRM Eugen Mihăiescu care ar fi dat declarații împotriva sa în dosarul instrumentat acum de Parchet.

Eu aud de la avocata mea, Mariana Ștefan, că un fost senator de-al meu, Eugen Mihăiescu care e supărat și el că nu l-am făcut parlamentar european… Se bat toți pentru un post de parlamentar european, eliberat de Gigi Becali. De unde atâtea posturi, să dau la toți? Nu puteam, avea 75 de ani, acum are mai mult, nu pot să mă duc cu Institutul de Geriatrie în inima Parlamentului European.

Corneliu Vadim Tudor

Președintele fondator al PRM a precizat că nu știe despre ce fals intelectual este vorba și că în loc de “La mulți ani!” de ziua sa, care a fost joi, a primit de la Parchetul General o citație de învinuit.

Să le fie rușine celor din Parchetul General, lor și nevestelor la toți, cum sună un cântec de haiducie, că îmi trimit un cadou otrăvit de ziua mea. Să le fie rușine și lui Băsescu, și lui Ponta că asmut Justiția împotriva mea. Fundamentul politic al acestor șmecherii este acesta: peste o lună intrăm într-un an electoral cu dublă semnificație, și un partid justițiar și național deranjează.

Corneliu Vadim Tudor

În legătură cu decizia de joi a Tribunalului București care i-a dat câștig de cauză în dosarul privind excluderea din funcția de conducere a PRM, Vadim a spus că era un triumf așteptat. “Numai un răuvoitor nu a vrut să recunoască faptul că șleahta asta de fomiști a lui Funar — Caritas a venit cu multe falsuri, cu semnături false, cu ștampile false. E ca și cum fiecare dintre voi ar primi în casă un milog, un cerșetor, l-ar omeni, i-ar da de mâncare și apoi acesta l-ar da afară din casă”, a explicat Vadim Tudor.

R.D.