3.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 6:23
No menu items!

Vaccinul care distruge celulele infectate de Covid va fi testat anul viitor

spot_img

Emergex, o companie din Oxfordshire va începe, în ianuarie 2022, testele clinice ale unui vaccin de a doua generație împotriva Covid-19, care utilizează celule T. Acesta ucide celulele infectate și ar putea oferi o imunitate de durată mai lungă decât vaccinurile actuale, relatează The Guardian. 

Vaccinurile Emergex primesc celulele T pentru a elimina rapid celulele infectate din organism după infectare, prevenind astfel replicarea virală și boala.

În timp ce anticorpii produși de actualele vaccinuri Covid se lipesc de virus și îl împiedică să infecteze celulele, celulele T găsesc și distrug celulele infectate.

Celelalte vaccinuri, cum ar fi vaccinurile Pfizer/BioNTech și AstraZeneca, produc, de asemenea, un răspuns al celulelor T, dar într-o măsură mai mică.

Celulele T sunt un tip de celule albe din sânge care joacă un rol important în răspunsul imunitar.

Emergex a primit undă verde de la autoritatea elvețiană de reglementare a medicamentelor pentru a efectua teste inițiale pe voluntari la Lausanne, care au implicat 26 de persoane și care vor primi o doză mare și o doză mică din vaccinul său experimental Covid-19, începând cu 3 ianuarie.

Rezultatele intermediare ale procesului sunt așteptate în iunie 2022.

“Este prima dată când un organism de reglementare a aprobat un vaccin împotriva Covid-19 pentru a intra în studii clinice al căror singur scop este de a genera un răspuns țintit al celulelor T în absența unui răspuns cu anticorpi și Celulele T caută celule infectate și le omoară.”, a declarat directorul comercial al companiei, Robin Cohen.