14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 7:36
No menu items!

Vaccinul anticovid întârzie în Germania, din cauza unor defecțiuni la sistemul de răcire

spot_img

Campania germană de vaccinare împotriva coronavirusului s-a confruntat cu întârzieri în mai multe orașe duminică, după ce personalul medical a găsit potențiale nereguli în răcirea vaccinului Pfizer, potrivit Reuters.

„La citirea înregistrărilor de temperatură care erau închise în containerele de răcire, au apărut îndoieli cu privire la respectarea cerințelor privind lanțul de frig„, a declarat într-un comunicat biroul districtual Lichtenfels din nordul celui mai mare stat german, Bavaria.

Vaccinul Pfizer, care folosește noua așa-numită tehnologie ARNm, trebuie păstrat la temperaturi ultra scăzute de aproximativ -70C (-94F) pentru a rămâne eficient înainte de a fi expediat către centrele de distribuție.

Pfizer a proiectat containere speciale de transport, umplute cu gheață uscată, pentru a împiedica stricarea vaccinului în tranzit. Serul poate fi păstrat într-un congelator cu temperatură foarte scăzută timp de până la șase luni sau timp de cinci zile la 2-8C, un tip de refrigerare disponibil în mod obișnuit în spitale.

În afară de Lichtenfels, orașele bavareze nordice Coburg, Kronach, Kulmbach, Hof, Bayreuth și Wunsiedel s-au oprit și din inocularea oamenilor după ce a apărut incertitudinea dacă lanțul de frig a fost menținut.

„Vaccinarea împotriva coronavirusului nu înseamnă cine vaccinează cel mai rapid sau cine face cele mai multe doze. Siguranța și munca conștiincioasă în beneficiul populației au cea mai mare prioritate ”, a declarat Oliver Bär, administratorul districtului Hof.

Probleme similare au întârziat, de asemenea, campania de vaccinare din orașul Augsburg din sudul Bavariei, a raportat cotidianul Merkur.