5.1 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 1:32
No menu items!

Vaccinare și analize gratuite pentru animalele din gospodării

spot_img

Direcțiile Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Animalelor derulează, în această perioadă, acțiuni obligatorii de evaluare a stării de sănătate la bovine, ovine și caprine, în cadrul cărora are loc prelevarea de probe de sânge de la animale, dar și vaccinarea anticărbunoasă (împotriva antrax). Sumele necesare analizelor și vaccinării sunt suportate de la bugetul de stat. 

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Animalelor Prahova a anunțat că acțiunile sanitare veterinarii obligatorii vizează identificarea și supravegherea stării de sănătate a animalelor și sunt efectuate de către medicii de liberă practică.

„Acțiunile sanitare veterinare sunt efectuate de către medicii veterinari de liberă practică si vizează identificarea și supravegherea stării de sănătate la bovine, ovine și caprine. În cadrul programului are loc recoltarea de probe de sânge de la bovine, ovine și caprine, precum și vaccinarea anticărbunoasă (antrax). Trebuie precizat că manopera pentru probele prelevate în vederea evaluării statusului de sănătate, analizele și examenele de laborator aferente acestora este suportată de la bugetul de stat, deci fără costuri pentru proprietarul animalelor”, a menționat Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova, citat de agrointel.ro.

La bovinele și bunalinele în vârstă de 6 săptămâni are loc supravegherea și testarea de tuberculoză bovină și supraveghere activă de tuberculinare intradermică.

Vaccinarea anticărbunoasă (pentru depistarea antrax) are loc la bovine, ovine și caprine.