9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 11:26
No menu items!

Vaccinare la peste 2000 de metri altitudine. Se deschide un centru în cel mai înalt punct de pe Transalpina

spot_img

Cum mii de români vor căuta răcoarea muntelui în zilele caniculare din iulie și august, autoritățile s-au gândit să le vină în întâmpinare cu …un vaccin anti Covid. În cel mai înalt punct al celei mai înalte şosele din România – Pasul Urdele, la altitudinea de 2.145 de metri, se va deschide, pe 17 iulie, un centru de vaccinare de tip drive-through, potrivit unei informări din partea Prefecturii Vâlcea.

Acest centru de vaccinare, unic în ţară datorită amplasării, va funcţiona pentru început doar în ziua de 17 iulie, în intervalul orar 10,00 – 18,00, iar imunizarea anti-COVID se va face cu serurile Pfizer şi Janssen (Johnson&Johnson).

Prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat, a subliniat importanţa vaccinării pentru a învinge pandemia.

„Este o ocazie deosebită pentru cei care iubesc muntele şi drumeţiile să se bucure de priveliştea spectaculoasă pe care acest drum montan, unic în întregul lanţ al Munţilor Carpaţi, o oferă. Centrul va fi amplasat chiar în punctul cel mai înalt al şoselei – Pasul Urdele, la altitudinea de 2.145 metri. Îi invit pe toţi cei care încă nu s-au imunizat împotriva COVID-19 şi vor să viziteze această zonă să treacă pe 17 iulie şi pe la acest centru de vaccinare. Cu siguranţă va fi o experienţă de neuitat. Fiecare persoană care se vaccinează este importantă şi numai împreună, arătând că ne pasă de sănătatea noastră şi a celor dragi, putem să învingem această pandemie”, a declarat prefectul Sebastian Fârtat, citat într-un comunicat al instituţiei.

La centrul de vaccinare de pe şoseaua Transalpina se pot prezenta toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19, indiferent de localitatea de domiciliu, doar cu actul de identitate şi fără o programare prealabilă