8.3 C
București
miercuri, 21 aprilie 2021 - 1:54

Vacanță cu vaccin inclus, organizată de o agenție turistică cu filiale și în România

O agenție din Republica Moldova promovează într-un mod aparte vaccinul rusesc Sputnik V și pune la dispoziție pachetul turistic “Imuno Tur” care include o excursie la Moscova și, totodată, vaccinarea cu serul rusesc. Agenția are două filiale în România, la Iaşi şi Galaţi, notează Adevărul.ro.

Potrivit reprezentanţilor agenţiei de turism Panda Tur, imunizarea se face în doi paşi, prima doză și rapel, în tot atâtea excursii la Moscova.

Pachetul pentru prima excursie, “Turul1” costă 1.190 de euro și include: preluarea turistului de la aeroport de un ghid personal și conducerea acestuia la hotelul unde are cazare două nopţi, cu mic dejun.

În a doua zi de şedere, clientul este transportat la o instituţie medicală, unde i se efectuează „determinarea ARN a coronavirusului”, i se colectează materiale pentru „cercetarea bacteriologică pentru COVID-19”, i se recoltează sânge şi este consultat de un medic.

La final, primeşte vaccinul.

Opţional, contra cost, se oferă prînz, cină sau o excursie la puntea de observare Vorobyovy Gory.

În a treia zi de şedere, clientul este preluat de ghid şi dus înapoi la aeroport, dacă nu cumva doreşte, tot opţional, contra cost, să ia prânzul şi să meargă în „excursie la Turn – Panorama 360”.

Tariful total al imunizării în Rusia este de aproximativ 3.200 de euro

„Turul 2”, cel al rapelului, are un program similar cu „Turul 1”, diferenţa fiind că în ziua a doua se oferă opţional o excursie în unul din parcurile oraşului (VDNH, Sokoliniki).

Cum „plimbarea” la Moscova pentru rapel costă tot 1.190 de euro, imunizarea cu Sputnik V costă cel puţin 2.380 de euro, fără plimbări opţionale şi fără mesele aferente celor şase zile de stat în capitala Rusiei.

Trebuie menţionat că un prânz la hotelul de 4 stele la care veţi fi cazat costă 1.350 de ruble (15,2 euro), iar pentru cină veţi scoate din cont 1.110 ruble (12,5 euro).

În plus, cele două zboruri tur-retur până la Moscova nu sunt incluse în preţ. Un astfel de bilet tur-retur poate fi achiziţionat la un preţ de aproximativ 400 de euro, deci tariful total al imunizării în Rusia este de cel puţin 3.200 de euro.

Totuşi, trebuie spus că reprezentanţii agenţiei Panda Tur se ocupă de procurarea documentelor, de invitaţia medicală şi de viza care permit intrarea în Rusia pentru realizarea procedurii medicale.

Reprezentanţii agenţiei spun că cei mai mulți cetățeni care au cumpărat pachetul „Imuno Tur Sputnik V” sunt ai Republicii Moldova, dar printre cei interesaţi figurează români, greci, germani sau francezi.