17.5 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 5:36
No menu items!

Va fi sau nu grevă și în spitale? Ministrul Sănătății: „Întotdeauna există o posibilitate”

spot_img

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila este de părere că „întotdeauna există o posibilitate” ca sindicaliştii din Sănătate să declanşeze o grevă, dar a subliniat că şapte dintre revendicările acestora au făcut obiectul „unui agreement” şi sunt realizabile în perioada imediat următoare.

„Întotdeauna există o posibilitate şi dacă noi, cei care am discutat cu sindicaliştii, nu ne ţinem promisiunile, lucrul acesta este posibil, dar nu cred să fie cazul. Eu am participat la multe runde de discuţii, atât cu Sanitas, cât şi cu Solidaritatea Sanitară. Ultima discuţie a fost la sediul Guvernului României cu prim-ministrul şi cu domnul preşedinte Ciolacu, iar şapte dintre revendicările sindicaliştilor de la Sanitas au făcut obiectul, nu numai al discuţiei, ci şi al unui agreement. Unele dintre ele sunt realizabile în perioada imediat următoare: e vorba de blocarea posturilor din sistemul de sănătate, scoaterea lor la concurs”, a declarat Alexandru Rafila, joi seară, la Antena 3.
 
Rafila a mai adăugat că, în scurt timp, ee poate semna şi contractul colectiv de muncă.
 
„De asemenea, semnarea contractului colectiv de muncă, se poate încheia în scurt timp, mai avem un singur element legat de stabilirea numărului de zile de concediu. În plus, sunt alte revendicări care au fost de comun acord, agreate, respectiv finanţarea voucherelor de vacanţă, dintr-un fond separat de bugetul spitalului”, a subliniat ministrul Sănătății. 
 
Raluca Danviewscnt