12.4 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 4:03
No menu items!

V. Orban: Ungaria nu este departe de un acord cu FMI

spot_img

 

orban viktor

Premierul ungar, Viktor Orban a precizat că șansele Ungariei de a ajunge la un acord cu Fondul Monetar Internaţional au crescut considerabil. Acordul cu FMI a fost solicitat de către autorităţile de la Budapesta în urmă cu aproape un an.
„Există o şansă bună. Nu suntem departe de un acord bun”, a punctat Orban, care a reconfirmat poziția guvernul ungar în ceea ce privește întrebuințarea banilor de la FMI pentru rambursarea datoriei publice.

Viktor Orban a dat asigurări că Ungaria va îndeplini exigențele Bruxelles-ului, deoarece se estimează că economia ungară va înscrie anul viitor perfomanţe peste aşteptări.

‘Vom putea să derulăm o parte din măsurile pe care Bruxelles-ul ne-a obligat să le amânăm’ a mai specificat premierul ungar, cu referire la majorarea salariilor profesorilor.

Viktor Orban a precizat că Ungaria va avea posibilitatea de a-și finanţa economia în 2013, chiar și în lipsa unui acord cu FMI. Totodată, guvernul ungar a demarat o companie în presă în care face promisiuni că nu va ceda presiunilor Fondului Monetar Internaţional.