16.1 C
București
vineri, 14 mai 2021 - 1:28

Utilizatorii Facebook vor avea acces mai uşor la ştirile postate pe reţeaua de socializare

spot_img

facebook1

Rețeaua de socializare Facebook intenționează să pună un accent mai mare pe informaţiile oferite utilizatorilor reţelei de socializare.

Facebook, cea mai mare rețea de socializare din lume, depune eforturi în creșterea numărului de ştiri din secţiunea “News Feed” (noutăţi), pentru ca utilizatorii Facebook să aibă un acces mai mare la ştiri decât la mesajele postate de prietenii lor de pe rețeaua de socializare, potrivit AFP.

“Oamenii folosesc Facebook pentru a distribui informaţii şi pentru a fi conectaţi, inclusiv pentru a fi la curent cu cele mai noi ştiri, fie că este vorba despre celebritățile preferate, fie că este vorba despre ce se întâmplă în lume”, au spus Varun Kacholia şi Minwen Ji, doi ingineri de la Facebook.

“Am remarcat că utilizatorilor le place să citească articole distribuite pe Facebook, fapt pentru care vom acorda o atenţie deosebită conţinutului de calitate, dar şi frecvenţei cu care aceste materiale sunt accesate, în special de pe telefoanele mobile. Ceea ce înseamnă că veţi observa mai des link-urile către articole (mai ales când rețeaua este accesată de pe telefoane mobile)”, au spus inginerii.

Un studiu, realizat de Pew Research Center, a dezvăluit faptul că Facebook a devenit o sursă importantă de informaţii pentru utilizatorii acestei reţele de socializare.

Facebook a anunţat, în luna octombrie, că traficul de pe reţeaua de socializare către site-urile de informaţii a crescut cu 170% într-un an.

D.M.