13.4 C
București
joi, 23 septembrie 2021 - 23:35

USR voia să reformeze Parlamentul cu un curier-bagajist recrutat de Securitate / DOCUMENT

spot_img

Un consilier local de la Sectorul 1, ales pe lista Uniunii Salvați România (USR), a fost recrutat de Securitatea înainte de 1989, a primit nume conspirativ și a dat informații “organelor statului”.

La prima vedere acest lucru pare de necrezut, ținând cont de faptul că cei de la USR – în frunte cu mult mai celebra consilieră de la Sectorul 1, Clotilde Armand, dar și cu alți lideri – a pozat în formațiunea politică care va reforma clasa politică și care va aduce pe scena publică oameni noi, fără probleme de imagine.

Informația legată de recrutatea de către Securitate a actualului consilier USR-ist este însă perfect adevărată, ea regăsindu-se în Adeverința eliberată de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității pe numele lui Laurențiu Cristian Bulfon, în prezent, consilier local la Sectorul 1, personajul care în noiembrie ’89 era recrutat de Securitate. 

CONSULTAȚI AICI DOCUMENTUL CNSAS

CNSAS l-a verificat pe Bulfon după ce acesta a candidat din partea USR pentru un post de senator în județul Hunedoara. Bulfon este în continuare consilier în cadrul Consiliului Local Sectorul 1 din partea USR.

Domnia sa, curier-bagajist la Hotelul Nord București, a fost recrutat pentru supravegherea informativă a cetățenilor străini și români cazați la hotel. A semnat un Angajament la data 18.XI.1989”, se arată în Adeverința CNSAS eliberată pe numele lui Laurențiu Cristian Bulfon și obținută de Sursa Zilei.

Interesant este că și soția lui Bulfon lucrează în domeniul hotelier, fiind managerul unui hotel de patru stele din București.

Bulfon a fost descoperit că a dat Securității o serie de informații despre un cetățean turc care frecventa Hotelul Nord București.

Consilierul USR – Sector 1 a scăpat de verdictul de colaborator al Securității pentru că Legea de specialitate a fost modificată de mai multe ori, în așa fel încât poți primit acest verdict doar dacă în urma informațiilor turnate Securității despre o altă persoană, ofițerii au dispus măsuri specifice prin care să-i încalce acelei persoane drepturile fundamentale.

Cristi Ciupercă