8.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 18:12
No menu items!

USR trece în opoziție

spot_img

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a anunţat, după decizia conducerii PNL de a începe negocierile cu PSD, pentru formarea unui nou Guvern de coaliție, că Uniunea Salvaţi România trece în opoziţie.

“Din acest moment, pentru USR începe o nouă etapă. Trecem acum în opoziție la vechile partide și în luptă cu orice formă de extremism. Vom fi cel mai mare partid din opoziție și singurul care îmbrățișează valori democratice, autentic liberale și europene. Vom continua să muncim pentru implementarea reformelor din Planul Național de Redresare și Reziliență. Vom sancționa cu fermitate derapajele guvernării PNL-PSD”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Cioloş a precizat că îl revoltă uşurinţa cu care PNL a ales „să trădeze” speranţa celor care au dorit o guvernare pentru modernizarea statului român alături de USR.

“Liderii PNL au ales PSD pentru a negocia formarea unui nou Guvern. Eu nu mai am de ceva vreme dezamăgiri în politică, dar mă revoltă să văd ușurința cu care acești oameni au ales, astfel, să trădeze și speranța celor care și-au dorit o guvernare pentru modernizarea statului român alături de USR. Au promis în campanie lucruri cu care e clar acum că nu rezonau deloc. Le-au spus doar ca să câștige voturi, însă inima lor politică a rămas alături de acel pe-se-de care a aruncat țara în aer și căruia i se alătură acum cu atâta ușurință și naturalețe”, a afirmat liderul USR.

El crede că, în ultimele luni, vechile partide „s-au simţit ameninţate de suflul nou” pe care USR l-a adus în politică.

“Flexibilitate la noi n-a însemnat contorsionarea coloanei vertebrale așa cum vedem că se practică cu nonșalanță la pe-ne-le (că liberali mi-e rușine să-i numesc).

USR a intrat acum 11 luni la guvernare în coaliție cu PNL sperând că ceea ce liderii peneliști au spus oamenilor în ultimele campanii electorale sunt și lucrurile în care ei cred. Din păcate, ne-am înșelat. Multe dintre acțiunile acestor lideri ne-au arătat că aproape tot ce conta erau accesul la resurse și puterea de dragul perpetuării unui stil de administrație clientelar și desprins de la nevoile reale ale oamenilor. USR s-a opus în toată această perioadă, în Guvern și în Parlament, la cultivarea vechilor metehne ale politicii românești: păstrarea privilegiilor, piedicile puse modernizării, banii distribuiți fără criterii din pixul unui singur om”, a adăugat Cioloș.

                                                                                                                  Adina Silav