16.6 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 9:37
No menu items!

USR și-a făcut un „calcul cinic” pentru a trece Guvernul lui Dacian Cioloș

spot_img

Europarlamentarul Dragoș Pîslaru susține că formațiunea condusă de Dacian Cioloș și-a făcut și un „calcul cinic” de a trece guvernul propus de prim-ministrul desemnat.

Dragoș Pîslaru a afirmat, într-un interviu la Digi FM, că este posibil ca atât PNL, cât și PSD să vrea să lase USR să „deconteze” imaginea negativă a unui guvern care se va confrunta cu mai multe crize.

„Absolut, există această şansă să treacă, dintr-un calcul cinic, în sensul că pentru PNL, cumva, scapă de această situaţie de a fi la guvernare şi ne pot lua pe post de ciuca bătăilor şi să dea în noi toată iarna aceasta şi după ce scăpăm şi de criza sanitară şi de cea energetică să zică că <<uite, ei ştiau cum să o rezolve>>. La PSD e la fel. Ei pot să-şi ia şi popcorn şi să stea să se uite, ei cresc în mod natural”.

Prim-ministrul desemnat Dacian Cioloș, președintele USR, a depus, luni dimineață, la Parlament, programul de guvernare și lista miniștrilor pentru un guvern exclusiv USR. Conducerea Parlamentului va decide luni la ora 18 calendarul audierilor și ziua în care se va da votul, cel mai probabil, până miercuri. Pentru a trece guvernul, Dacian Cioloș ar avea nevoie de 234 de voturi, parlamentarii USR fiind în număr de doar 80.

Marilena Nedelcu