19.9 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 5:52

USR PLUS și AUR au depus moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu

spot_img

USR PLUS și AUR au depus, vineri seară, moțiunea de cenzură la Senat, unde președinte este Anca Dragu.

Moțiunea a fost inițiată de 122 parlamentari, 80 de semnături au fost de la USR PLUS și 42 de la AUR.

”Fiecare membru al coaliției și-a menținut punctul de vedere referitor la situația în care se află coaliția. Cei de la PNL au spus că rămân alături de premierul Florin Cîțu. Pe cale de consecință, în aceste clipe tocmai a fost depusă moțiunea de cenzură, calea parlamentară prin care sperăm, în termen cât mai scurt, să avem un nou premier și coaliția să poată să meargă mai departe”, a declarat Dan Barna. El a precizat că la începutul săptămânii viitoare miniștrii USR PLUS își vor da demisia.

”Nu mai putem să lucrăm cu premierul Florin Cîțu pentru că nu mai inspiră încredere, de două trei ori am vorbit niște lucruri și apoi le-a încălcat. Noi nu vrem să intrăm în jocurile politice interne din PNL, este problema lor. Din păcate, acolo contează mai mult bătălia internă și au luat decizia de a-l susține pe Florin Cîțu”, a spus și Dacian Cioloș.

“Nu ne-am aliat și nu ne vom alia cu USR. Singurul obiectiv de moment este demiterea premierului Cîțu, care și-a bătut joc de români. Nici o forță politică nu avea curajul să facă acest pas, ne-am asumat noi să depunem moțiunea”, a declarat și liderul AUR, George Simon.

Moțiunea este intitulată “Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi!”

“România este condusă în acest moment de un guvern, care nu mai are legitimitate politică pentru că îi lipsește susținerea unei majorități parlamentare. Cea mai mare lipsă a guvernului condus de Florin Cîțu este însă lipsa legitimității morale. O persoană care a avut grave probleme cu legea în trecut și care abuzează de ea în prezent, nu reprezintă garanțiile minim necesare pentru a conduce puterea executiva în România.

Florin Cîțu a dovedit în ultimele luni că este incapabil să conducă un guvern de coaliție, că este incapabil să iasă din logica unei gândiri înguste de partid. Acest om și cei care îl susțin par hotărâți să sacrifice interesul general, bunăstarea cetățenilor acestei țări, doar pentru a câștiga competiția internă din cadrul partidului lor”, se arată în textul moțiunii.

                                                                                                             Adina Silav