26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 16:26
No menu items!

USR PLUS primește sprijinul AUR la moțiunea împotriva premierului. „E foarte periculos să lăsăm toată puterea în mâna lui Cîțu”

spot_img

USR PLUS merge înainte și anunță că depune moțiunea împotriva premierului Florin Cîțu, luni. Li se alătură AUR, ceea ce înseamnă că vor cumula 122 de voturi, 80 fiind ale formațiunii USR PLUS. Totodată, continuă negocierile cu PSD de a li se alătura demersului. „E foarte periculos să lăsăm toată puterea în mâna lui Cîțu pentru că a dovedit că nu știe să o folosească”, a spus într-o declarație de presă, liderul deputaților USRPLUS, Ionuț Moșteanu.

”Cerem coaliției o întâlnire, înțelegem că mâine vom avea această ședință. Cerem premierului Florin Cîțu să facă un pas în spate, să înțeleagă că și-a dovedit limitele în această funcție și așteptăm din partea PNL o altă propunere de premier.

Dacă Florin Cîțu se agață de scaun la Palatul Victoria, așa cum l-am pus în Parlament, tot în Parlament îl vom da jos. Am discutat cu toate partidele

Am discutat cu cei de la AUR pentru a vedea dacă putem strânge semnăturile. Împreună cu cei de la AUR avem 122 de semnături și vom avea semnăturile necesare pentru a depune moțiunea de cenzură.

Sper să își dea seama Florin Cîțu că a creat o criză guvernamentală de care România nu avea nevoie și să facă un pas în spate”, a spus Ionuț Moșteanu.

„E foarte periculos să lăsăm toată puteea în mâna lui Cîțu pentru că a dovedit că nu știe să o folosească”, a mai completat liderul deputaților USR PLUS.

Liderul AUR, George Simion a a nunțat că se alătură demersului inițiat de USR PLUS.

„Acum zece minute am avut o discuție cu domnul Moșteanu în sensul de a strânge semnături de la cei care vor să îl vadă plecat pe domnul Cîțu. Ce contează textul? E o aberație. E nevoie de o moțiune comună a tuturor celor care vor să plece Guvernul Cîțu. AUR are 42 de moțiuni, USR are 80 și PSD are 160. Sunt destule semnături ca moțiunea să treacă, da nu știu cine se află în spate. Hai să ne punem toți semnătura pe moțiune”, a declarat George Simion.

C.D.