12.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 14:18

USR PLUS nu susţine noul PNDL în valoare de 50 de miliarde de lei anunţat de Orban şi Cîţu

spot_img

USR PLUS a decis să nu susţină noul Plan Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), în valoare de 50 de miliarde de lei, anunţat la începutul săptămânii de liderul PNL Ludovic Orban şi de premierul Florin Cîţu. Într-un comunicat de presă, USR PLUS subliniază că ”nu va susţine un nou PNDL cu alocări din pix”.

Surse din USR PLUS au declarat pentru News.ro că decizia a fost luată în unanimitate, cei mai vehemenţi contestatari ai planului fiind miniștrii Cătălin Drulă și Claudiu Năsui, dar și Iulian Bulai şi Cristina Prună.

”USR PLUS susţine dezvoltarea localităţilor rurale din România, dar nu prin programe de tip PNDL care înseamnă risipa banilor publici pe criterii politice. Banii din PNDL 1 şi 2 au ajuns în buzunarele baronilor locali. Nu vrem să fim părtaşi în replicarea unor practici de alocări discreţionare de bani către clientela de partid şi cu investiţii fără cap care nu au dus nicăieri la dezvoltarea reală a zonelor rurale”, se arată în comunicat. 

Formațiunea mai precizează că, în ciuda declaraţiilor din spaţiul public, nu a existat un acord în coaliţie pe acest program.

”Având în vedere ceea ce s-a întâmplat cu PNDL 1 şi 2, nu putem să ne bate joc în continuare de banii oamenilor, de aceea USR PLUS cere criterii foarte clare de acordare a banilor publici şi un mecanism transparent de alegere a proiectelor care să nu depindă de pixul politic al ministrului Dezvoltării”, se mai arată în comunicatul de presă.

Zilele trecute, atât președintele PNL, Ludovic Orban, cât și premierul Florin Cîțu au anunțat un nou plan de investiţii după modelul Planului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), cu o valoare de aproximativ 50 de miliarde de lei, pentru primarii din toată țara. Imediat după anunțuri, membri ai USR PLUS au declarat că programul este un concept pesedist de mituire a edililor.

E. Stan