20.1 C
București
vineri, 17 septembrie 2021 - 4:29

USR PLUS i-a retras sprijinul politic premierului Florin Cîțu

spot_img

USR PLUS a anunțat, miercuri seara, la finalul unei ședințe de urgență, că își retrage sprijinul politic pentru premierul Florin Cîțu, pe care îl acuză că a aruncat țara în criză politică după destituirea lui Stelian Ion din postul de ministru al Justiției. USR PLUS cere Coaliției declanșarea de urgență a negocierilor pentru desemnarea unui nou premier.

USR PLUS a transmis un comunicat în care a anunțat decizia:

“USR PLUS anunță că își retrage sprijinul politic pentru premierul Cîțu, care a aruncat țara în criză politică. USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare.

Cerem Coaliției să ia act de lipsa unei majorități care să susțină Cabinetul Cîțu și solicităm declanșarea de urgență a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern.

În situația în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiție, inclusiv desființarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîțu.

Biroul Național a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie”, se arată în comunicatul USR PLUS.

Florin Cîţu l-a demis, miercuri seară, pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

Imediat după anunţarea deciziei, liderii USR PLUS l-au criticat dur pe Florin Cîţu şi au declarat că acesta trebuie să plece de la conducerea guvernului. „Florin Cîţu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puţin un Guvern”, a scris Dan Barna pe Facebook, spunând despre Cîţu că este „mai rău decât Dragnea”.

C.D.