0.1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 8:24
No menu items!

USR nu vrea armistițiul privind un guvern minoritar, vrea majoritate cu PNL și UDMR

spot_img

USR nu este de acord cu un armistițiu sauy cu alte înțelegeri cu PNL și UDMR, pentru că vrea să intre din nou în coaliția de guvernare, alături de foștii parteneri, nu să le susțină un guvern minoritar din care nu face parte. Dacian Cioloș a anunțat, marți seară, că un guvern minoritar are un grad ridicat de instabilitate.

“Dacă își doresc cu adevărat să formăm o majoritate, hai să ne așezăm la masă și să construim o majoritate. Un Guvern minoritar are un grad ridicat de instabilitate. Câtă vreme se poate construi o majoritate, pe asta trebuie să ne așezăm la masă.

Armistițiu și înțelegeri? Avem deja! Când au fost propuneri și au vizat măsuri de criză celelalte partide au colaborat. La fel și în ultimele zile, partidele au colaborat. Ați văzut și azi iar partidele discută între ele. E nevoie de mai mult, de un guvern stabil”, a declarat Dacian Cioloș.

Florin Cîțu, președintele PNL, a anunțat, marți, că premierul desemnat Nicolae Ciucă a transmis liderilor PSD și USR un document prin care propune încheierea unui armistițiu pentru susținerea unui guvern minoritar până în primăvara anului viitor. 

M. Nedelcu