19.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 9:35
No menu items!

USR nu susține un Guvern minoritar, vrea în coaliția de guvernare

spot_img

Dacian Cioloș, președintele USR, a declarat joi înaintea consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că este nevoie de Guvern cu majoritate în Parlament pentru decizii importante, iar un Guvern minoritar nu poate face asta.

”Avem nevoie de soluții, un Guvern care să aplice măsurile ferme pentru a scoate țara din criză. Asta se poate face reconstruind coaliția PNL – USR – UDMR. Ar presupune o propunere de premier, alta decât Florin Cîțu. Noi mergem și cu propuneri clare și concrete de măsuri. Am văzut că președintele a anunțat o serie de măsuri, inclusiv dintre cele propuse de noi”, a pus Cioloș.

Liderul USR a menționat că vor vota clar un Guvern din care să facă și ei parte:„Acesta este mesajul cu care va merge USR la discuții: o propunere de premier care să reformeze coaliția. Noi suntem în măsura să începem discuțiile imediat în jurul unui program de guvernare, măsuri pentru criza pandemica, energetică și PNRR. Noi votăm un Guvern din care facem parte. Daca PNL vine cu un Guvern, altul decât cu Cîțu, suntem gata să stăm la masă”.

În ceea ce privește propunerea liberarilor în privința lui Nicolae Ciucă, Cioloș a precizat că USR nu respinge ideea.

„Dacă va fi Ciucă, este cazul să vedem ce are de gând să facă, apoi putem comenta. Important este ce își va asuma. Nu respingem, România are nevoie de un Guvern, dar susținut de majoritate”, a afirmat Cioloș.

”Dacă PNL alege susținerea din umbră a PSD, înseamnă refacerea USL”, a spus, în schimb, Cioloș.

                                                                                                                Adina Silav