1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 3:03
No menu items!

USR nu susține suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Dacian Cioloș: “Acum nu e o soluție. România nu are nevoie de o altă criză”

spot_img

Președintele USR Dacian Cioloș a declarat luni, la Digi24, că USR nu susține propunerea AUR de inițierea demersurilor pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis:”România are nevoie acum de un guvern care să scoată țara din criză. România nu are nevoie de o altă criză pe care să o adăugăm la cele pe care le traversăm deja”.

“Suspendarea președintelui acum nu e o soluție. Nu vedem ce ar aduce pentru rezolvarea crizei. Noi cerem asumarea responsabilității PNL să ne spună și președintele PNL, Florin Cîțu, care sper că a înțeles că a picat și acum soluția e refacerea coaliției în jurul unui guvern care să își asume reforme și să scoată țara din criză. Asta e opțiunea USR. Avem nevoie de parteneri care să își asume”, a declarat Dacian Cioloș.

Președintele USR a mai subliniat că guvernul Ciucă nu va fi votat, deoarece este „o variantă înfundată”.

„Mie îmi e foarte greu să înțeleg care a fost logica acestui premier care a spus că vrea majoritatea dar nu vrea să o construiască cu cei cu care ar fi putut. (…) Nu am văzut deschidere până acum. Cîțu a repetat sistematic că mandatul PNL e guvern minoritar. Nici nu sunt capabili și nici nu vor să voteze un guvern minoritar. Noi am propus guvern minoritar și nu l-au votat. Se duc pe o variantă înfundată fiind clar că nu asta rezolvă problema”, a adăugat Cioloș.

M. Nedelcu